Ανακοίνωση ΠΕΥ και ΠΟΠΣΜ

2 Αυγούστου, 2015


ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (17 Ιουλ. 2015)

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2015 δεκαμελής αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου παρουσιάσθηκε στην έναρξη της συνδιάσκεψης που διοργάνωσε η αυτοαποκαλούμενη «Αυστραλιανή Μακεδονική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» μαζί με το «Ουράνιο Τόξο» και την «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» σε ξενοδοχείο της Φλώρινας για να εκφράσει την ενόχλησή της στον ανιστόρητο και προπαγανδιστικό χαρακτήρα της θεματολογίας του που θα παρουσιαστεί μόνον στα αγγλικά και τα σκοπιανά.

Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί για την συνδιάσκεψη (ανιστόριτη, προπαγανδιστική) επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την εναρκτήρια ομιλία του κ. Β. Φριντμαν ο οποίος, με ιστορικές ακροβασίες, ενώ από την μία τόνισε επανειλημμένα τον καθαρά σλαβικό χαρακτήρα της γλώσσας τον Σκοπίων από την άλλη προσπάθησε να την συνδέσει με την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και να την ταυτίσει με τα «Εντόπια» της Καστοριάς. Πιθανώς για τους παραπάνω λόγους ο εξ Αυστραλίας υπεύθυνος της συνδιάσκεψης κ. Ι.Π. Καμβόφκι μας απαγόρευσε να βιντεοσκοπίσουμε την ομιλία του κ. Β. Φρίντμαν για να μην έχουμε στοιχεία των ανακριβειών που είπε ο ομιλιτής. Εκ μέρους μας παρέμβαση και ερωτήσεις στην ομιλία του κ. Β. Φρίντμαν έκαναν οι κ. Ν. Γκατζούλη και ο κ. Π. Μπαλτατζής.

Ο συνολικός αριθμός των τριάντα ενός (31) συμμετεχόντων στο συνέδριο επιβεβαιώνει την οργανωτική αποτυχία της συνδιάσκεψης η οποία ενώ ήταν ανοικτή στο κοινό μόνον έξι Φλωρινιώτες την παρακολούθησαν συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών του συνδιοργανωτή «Ουράνιου Τόξου» με έδρα την Φλώρινα. Συγκριτικά πρέπει να πούμε ότι οι δημοσιογράφοι ήταν πέντε (5) και η δική μας αντιπροσωπεία δέκα (10) άτομα. Οι διοργανωτές μάλλον περίμεναν αυτήν την πολύ περιορισμένη συμμετοχή των Φλωρινιωτών και για αυτό φρόντισαν να περιορίσουν το εμβαδόν της ήδη μικρής αίθουσας του Ξενοδοχείου με την τοποθέτηση πανό και παραβάν για να φαίνεται μικρότερη και κατ’επέκταση τεχνητά γεμάτη.

Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι όταν ζητήσαμε από τους διοργανωτές να συναντηθούμε με εκπρόσωπο της εμφανιζόμενης ως τρίτης συνδιοργανώτριας οργάνωσης της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας» ο κ.Ι.Π. Καμβόφκι μας παρέπεμψε στις Βρυξέλλες !!! κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος αυτής της οργάνωσης στην αίθουσα.

Η αντιπροσωπεία μας διένειμε σε όλους τους παρευρισκόμενους

.1) το βιβλίο “Macedonia Evidence” (στο οποίο υπάρχει επιστολή, στα αγγλικά, τα ελληνικά, τα γερμανικά και τα σκοπιανά, προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μ. Ομπάμα, υπογεγραμμένη από 400 Έλληνες και ξένους καταξιωμένους καθηγητές ιστορίας και αρχαιολογίας ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, με πρωτεργάτη τον Αμερικανό Σ. Μίλλερ με την οποία τον ενημερώνουν ότι η περιοχή των Σκοπίων ονομαζόταν Παιoνία και δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία).

.2) αντίγραφο, στα ελληνικά και αγγλικά, επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προς τους διοργανωτές ( στην οποίαν μεταξύ των άλλων τονίζεται η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πραγματικών Μακεδόνων από την θεματολογία της συνδιάσκεψης, που στάλθηκε στους διοργανωτές πολλές μέρες νωρίτερα και στην οποίαν οι διοργανωτές δεν τόλμησαν να απαντήσουν)

.3) Φυλλάδιο στα ελληνικά και αγγλικά με τις θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (με αναφορά και στο Βουλγαροκίνητο κίνημα του Iliden που τόσα δεινά προξένησε στους Μακεδόνες το1903) συνοδευόμενο από χάρτη των ορίων της πραγματικής Μακεδονίας (στα οποία φυσικά δεν περιλαμβάνεται η ευρύτερη περιοχή της πόλης των Σκοπίων η οποία ποτέ δεν κατοικήθηκε από Μακεδόνες), φωτογραφίες του πρώτου Προέδρου των Σκοπίων Γκλιγκόρωφ (από συνέντευξη στην οποία λέει ότι είναι σλάβοι και δεν έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο), φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκεοργκιέφσκι μπροστά από το Βουλγαρικό λιοντάρι (να δηλώνει ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος), φωτογραφία επιγραφής στα αρχαία Ελληνικά σε μάρμαρο (που από άγνοια οι Σκοπιανοί τοποθέτησαν στην είσοδο κυβερνητικού τους κτηρίου) και φωτογραφία της επιτροπής Κολιζέφσκι με το πρώτο διάταγμα του 1945 με το οποίο δημιουργείτο για πρώτη φορά το σκοπιανό αλφάβητο.

Ο κ. Ι. Π. Καμβοφσκι όταν πήρε τα παραπάνω, εκνευρισμένος και προκλητικά τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Προς τιμήν τους όλοι οι άλλοι τα κράτησαν και μερικοί άρχισαν να τα ξεφυλλίζουν αμέσως.

Πριν αποχωρήσει η αντιπροσωπεία μας από τον χώρο του ξενοδοχείου έδωσαν συνέντευξη τύπου στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους η κ. Ν. Γκατζούλη εκ μέρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και ο κ. Δ. Γιουματζίδης εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Συνημμένα αποστέλλεται το έντυπο υλικό που διανεμήθηκε.

 

MACEDONIA EVIDENCE (Επιστολή Ακαδημαϊκών προς Ομπάμα)

pei-popsm-1 pei-popsm-2

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΛΙΖΕΦΣΚΙ (Δημιουργία Σκοπιανού Αλφαβήτου 1945)
pei-popsm-3

Ο Ιωσήφ Μπρός Τίτο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας το 1944 ονόμασε αυθαίρετα «Μακεδονία» το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, «Μακεδόνες» τις εικοσιτρείς εθνότητες που ζούσαν εκεί και «Μακεδονική Γλώσσα» μία νέα κατασκευασμένη σλαβική γλώσσα από την επιτροπή Κολιζέφσκι.

Αναμνηστική φωτογραφία των μελών της επιτροπής που κατασκεύασε το ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό αλφάβητο» τον Νοέμβριο του 1944 στα Σκόπια. Στον πίνακα πίσω τους φαίνονται τα κυριλλικά γράμματα που αποφάσισαν για το νέο Σλαβικό αλφάβητο.

Δίπλα φαίνεται το Διάταγμα της 16ης Αυγούστου 1945 με το οποίο υποχρεώνονται οι Σκοπιανοί να χρησιμοποιούν το νεοδημιουργημένο αλφάβητο υπογεγραμμένο από τον Πρωθυπουργό Λάζαρο Κολιζέφσκι. (Το διάταγμα είναι γραμμένο στην Βουλγαρική διάλεκτο της περιοχής . Προφανώς κανείς ακόμα δεν γνώριζε το νέο αλφάβητο ούτε καταλάβαινε την νέα γλώσσα που εντελώς αυθαίρετα ονόμασαν «Μακεδονική».)

 

ΟΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
pei-popsm-4 pei-popsm-5

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ
pei-popsm-6 pei-popsm-7 pei-popsm-8

 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΚΕΟΡΚΙΕΦΣΚΙ

pei-popsm-9

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Συνέντευξη Γκεοργκιέφσκι
Δεν υπάρχει «Μακεδονικό» έθνος!

 

ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (Φαίνεται καθαρά το Ελληνικό αλφάβητο)
pei-popsm-10

pei-popsm-11

pei-popsm-12

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

«ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

pomps

Δ. Στάμκου 1, Γιαννιτσά ΤΚ 58100, Κιν: 6983498377 popsm@popsm.gr

Αριθ. Πρωτ.: 14/2015 Ημερομηνία: 7 Ιουλίου 2015

Προς: Αυστραλιανή Μακεδονική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μελβούρνη)

Κοιν: Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο (Φλώρινα Ελλάδα)

Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Βρυξέλλες Βέλγιο)

Θέμα: Συνδιάσκεψη Φλώρινας

Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μάθαμε ότι θα διοργανώσετε στην Φλώρινα «Διεθνή ιστορική εκπαιδευτική συνδιάσκεψη για Μακεδονικά ζητήματα».

Το θέμα της συνδιάσκεψής σας μας αφορά άμεσα γιατί η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» εκπροσωπεί 42, μέχρι στιγμής, πολιτιστικούς συλλόγους γηγενών Μακεδόνων από τις Ελληνικές διοικητικές περιφέρειες της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και Μακεδόνων εγκατεστημένων στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ως Μακεδόνες συμμετείχαμε, από την αρχαιότητα έως σήμερα, σε κάθε φάση της Ελληνικής ιστορίας και είμαστε περήφανοι που ο αρχαίος βασιλιάς μας Αλέξανδρος ο Γ’ ένωσε όλους τους Έλληνες, διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό σχεδόν σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο και η παγκόσμια ιστορία τον ονόμασε Μέγα.

Αυτά που αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα και την εφημερίδα που εκδίδει ένας από τους συνδιοργανωτές της συνδιάσκεψης στην Φλώρινα, προσβάλλουν την Μακεδονική μας πολιτιστική ταυτότητα μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού πολιτισμού, καταπατούν το ανθρώπινο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας ως Μακεδόνων εδώ και χιλιάδες χρόνια, παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες και προτρέπουν στην πολύ επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη, αλλαγή συνόρων μεταξύ ΠΓΔΜ, Ελλάδος και Βουλγαρίας.

Ειδικότερα μας προβληματίζει έντονα ότι στο τέλος της συνδιάσκεψης προγραμματίζεται να εορτάσετε την Βουλγαροκίνητη επανάσταση του «Iliden» που τόσα δεινά προκάλεσε στους Μακεδόνες το 1903. Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ορισμένοι από εμάς τους Μακεδόνες χρησιμοποιούμε τοπικές σλαβογενείς γλωσσικές εκφράσεις με το γενικό όνομα «Ντόπια» αλλά έχουμε αποδείξει, με αγώνες και θυσίες, την Ελληνική εθνική μας συνείδηση σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους τελευταίους αιώνες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε να παρευρεθεί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας στην συνδιάσκεψή σας στην Φλώρινα για να σας αναλύσει τις θέσεις μας μέσα από έναν Δημοκρατικό και γόνιμο διάλογο.

Επίσης θέλουμε να αποδεχτείτε την πρόταση πολιτιστικών συλλόγων της ομοσπονδίας μας που θέλουν να σας ξεναγήσουν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής τους για να διαπιστώσετε την Ελληνικότητα των αρχαίων και των σύγχρονων πραγματικών Μακεδόνων.

ΟΙ 42 ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
.1) ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
.2) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
.3) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
.4) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
.5) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ –ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΕΛΛΑΣ «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ»
.6) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
.7) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΒΟΛΩ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
.8) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΡΤΣΟΒΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΝΕΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ «Ο ΆΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
.9) ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΙ ΕΔΕΣΣΑΣ
.10) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
.11) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
.12) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΝΕΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
.13) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ Δ. Δ. ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ
.14) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΑΣ «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
.15) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΟ ΠΟΖΑΡ»
.16) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
.17) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
.18) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΩΛΑΚΑ
.19) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
.20) ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Η ΠΕΛΛΑ»
.21) ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
.22) ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛ.ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ «ΚΑΓΚΕΛΕΥΤΟΣ»
.23) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
.24) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΤΟ ΤΣΙΝΑΦΟΡΟ»
.25) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΚΙΛΚΙΣ «ΠΑΙΟΝΕΣ»
.26) ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
.27) ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
.28) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛ/ΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»
.29) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ «ΕΛΠΙΔΑ»
.30) ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΤΟ ΠΡΑΒΙ»
.31) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
.32) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «Ο ΑΡΑΠΗΣ»
.33) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
.34) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
.35) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΟΝΕΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
.36) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
.37) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ «Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ»
.38) ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΡΙΩΤΩΝ «ΓΚΟΝΟΣ ΓΙΩΤΑΣ»
.39) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΣΗΣ»
.40) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ»
.41) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΧΑΡΟΠΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ»
.42) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»

 

 

PAN-HELLENIC FEDERATION OF CULTURAL ASSOCIATIONS OF MACEDONIANS

PAN-MACEDONIAN ASSOCIATION OF GREECE

pomps

Δ. Στάμκου 1, Γιαννιτσά 58100 Mob: 6983498377 popsm@popsm.gr

July 7, 2015

To: Australian Macedonian Human Rights Committee (AMHRC) (Melbourne Australia)

Ss: European Free Alliance – Rainbow (Florina Greece)

European Free Alliance – European Political Party (EFA – EPP) (Brussels Belgium)

Theme: Conference of Florina (Greece)

From the media we were informed that you are organizing the ‘International historical educational conference on Macedonian issues’ in Florina, Greece.

The theme of your conference concerns us directly because the ‘Panhellenic Federation of Cultural Associations of Macedonians’ represents 42, so far, cultural associations of native Macedonians from the Greek administrative regions of Western, Central and Eastern Macedonia and Macedonians established in the rest of Greece.

We, as Macedonians, have participated in every phase of Greece’s historic facts from antiquity to current time and we are proud that our ancient king Alexander III united all the Greeks and spread the Greek civilization to almost all of the then known world. He was named Great by the international community.

We regretfully note that the positions expressed on the official website and the newspaper issued by one of the organizers of the Florina conference, offend our Macedonian Greek cultural identity; they violate the human right of our self-identification as Macedonians (we are Macedonian Greeks for thousands of years), violating international treaties. In addition they encourage change of borders between the FYROM, Greece and Bulgaria which is very dangerous for world peace.

We are particularly troubled that at the end of the conference the Bulgarian initiated ‘Iliden” revolution will be celebrated which has caused so much suffering to the Macedonians in 1903. It should be made clear that some of us Macedonians, use local linguistic expressions with the general name ‘Local’, but we have proved our Greek national consciousness through the struggles and sacrifices made by us and the rest of the Greeks throughout the centuries.
For all these reasons we ask that a delegation of our Federation attend your conference in Florina, so that we express our positions through a democratic and fruitful dialogue.

We would also like to propose that our member cultural associations of our federation show you the museums and archaeological sites in the area that prove the Greekness of ancient and modern true Macedonians.

The Member Chapters of the Federation
1. Movement of Edessa Citizens “Ion Dragoumis”
2. Cultural Association of Sitaria Florina “New Horizons”
3. Educational and Cultural Association of Lefkadia “Saint Paraskevi”
4. Cultural Association of Poliplatanos Florina “Alexander the Great”
5. Educational-Dance Association Promahon Pella, “Promahoi”
6. Cultural Youth Association of Polyplatanos Hmathia
7. Association of the Macedonians in Volos “Alexander the Great”
8. Association of Startsovites and Friends of New Petritsi Serres “Saint Minas”
9. Friends of the Books of Edessa
10. Progressive Cultural Educational Association of Ammoudia Serres
11. Cultural Association of Indigenous of Kria Vrisi Pella “The Macedonians”
12. Educational Cultural Association of Youth of Mesimeri Pella “Aristotle”
13. Cultural Association of Agia Mavra Hmathia of the Region of Monospita
14. Educational Cultural Association Idas “Ion Dragoumis”
15. Cultural Association of Loutraki Pella “Pozar”
16. Cultural Association of Kampohori “Alexander the Great”
17. Cultural Educational Association of Neohoria Hmathia
18. Cultural Association of Volakas Drama
19. Cultural Association of Kali Vrisi Drama
20. Cultural Group of Gianitsa “Pella”
21. Historic Folklore Group of Giannitsa “Philip”
22. Folklore Music and Dance Association of Ierissos Halkidiki “Kageleftos”
23. Women’s and Friends’ Association of Vamvakofyto Serres “Saint George”
24. Cultural Association of Platanos Imathia
25. Cultural Association of Goumenissa Kilkis “Paiones”
26. Music and Dance Association of Prosotsani Drama “Alexander the Great”
27. Cultural Club of Dimitritsi Serres
28. Educational Cultural Association of Skydra Pella “St. John the Forerunner”
29. Educational Cultural Association of Mavrovouni Pella “Elpida”
30. Music and Dance Association of Eleftheropoli Kavala “The Pravi”
31. Educational and Cultural Association of Trilofo Imathia “Aristotle”
32. Educational Cultural Association of Nikisiani Kavala “Arapis”
33. Cultural Association of Paleohori Kavala
34. Cultural Association of Irakleia Serres “The Macedonians”
35. Cultural Association of Pagoneri Drama
36. Cultural Association of Kato Kamila Serres
37. Women’s Association of Nigrita Serres “Gerakina”
38. Cultural Association of Asbstariotes “Gonos Yiotas”
39. Cultural Association of Kolindros Pieria “Nikolaos Lousis”
40. Educational Association of Garefi Pella “Kostas Garefis”
41. Youth Association of Haropo Serres. «The our Companionship»
42. Educational and Cultural Association of Katerini «The Nostalgics of Tradition»

Κατηγορία: Μακεδονικό ΖήτημαΤα νέα της Εταιρείας

© 2007 - 2020 Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος"
Διεύθυνση: Δημάρχου Στάμκου 1 58100 Γιαννιτσά, Τηλέφωνο: 2382083684, email: filippos@fileg.gr