Περιοδικό – Ιστορικό

per_ex_084

 

Το περιοδικό μας κυκλοφορεί από το 1992 ανά τρίμηνο ανελλιπώς. Φθάνει σε περισσότερους απο 900 αποδέκτες ανά την Ελλάδα και επιδιώκεται η αποστολή του και στο εξωτερικό. Αποστέλεται δωρεάν στις βιβλιοθήκες της χώρας – δημόσιες, πανεπιστημιακές και άλλων ιδρυμάτων – και σε μέλη και φίλους που συνδράμουν ανιδιοτελώς και με κάθε τρόπο στην επίτευξη του πολιτιστικού έργου της εταιρείας. Όλο και περισσότεροι νέοι το διαβάζουν, όπως προκύπτει από συζητήσεις  που γίνονται, και από εγγραφές νέων συνδρομητών. Χρησιμοποιείται ευρύτατα ως βιβλιογραφική πηγή από μαθητές αλλά και από ιστορικούς, φοιτητές, μεταπτυχιακούς και εν γένει ιστορικούς ερευνητές.

Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια τόσο για την καλαίσθητη εμφάνιση των τευχών όσο και την επιστημονική τεκμηρίωση των άρθρων. Από το 43ο τεύχος καθιερώσαμε εκδοτικό σημείωμα, που λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος των επιμέρους άρθρων και δίνει το έναυσμα για την ανάγνωσή του. Από το 52ο τεύχος δημοσιεύουμε τις εισηγήσεις του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. Από το τεύχος 50 διευρύναμε τον κύκλο των μόνιμων συνεργατών μας.

Επιδιώκεται, συνεχώς, η θεματολογία του να είναι πλούσια, για να ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες. Ιδιαιτέρως ευχάριστη και ενθαρρυντική είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος πανεπιστημιακών καθηγητών να αποστείλουν στο περιοδικό αξιόλογες και πρωτότυπες εργασίες τους για δημοσίευση.

Η διαδικασία αποστολής του περιοδικού στους αποδέκτες αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του εθελοντισμού που καλλιεργείται στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”. Στην όλη διαδικασία συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας, ακόμη και παιδιά, για να μπορέσει το περιοδικό να φτάσει έγκαιρα και σωστά στα ΕΛΤΑ και στη συνέχεια στους αναγνώστες του.

Για να γίνετε και εσείς συνδρομητής του περιοδικού, επικοινωνήστε με την Ιστορική και Λαογραφική ΕταιρείαΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣστο τηλέφωνο 2382083684 ή στο email filippos@fileg.gr ή επισκεφθείτε τα γραφεία μας.

 

 

« Έλαβα και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού, το  οποίο πολύ με εντυπωσίασε. Αναγιγνώσκω ήδη τις ωραίες μελέτες που περιέχονται σ΄ αυτό. Θεωρώ εαυτόν μέλος της οικογενείας του «ΦΙΛΙΠΠΟΥ» εκ της πολύχρονης συνεργασίας μας, η οποία με τιμά, ειλικρινώς, ιδιαίτερα.»

Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης,

καθηγητής Α.Π.Θ.


 

« Δεν μπορώ να μη θυμηθώ τη θαυμάσια δουλειά του περιοδικού της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας           «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και τη συντακτική ομάδα του, που θα ζήλευαν κι άλλες πόλεις»

Ιωάννης Βαμβακίδης, συγγραφέας


 

 

« Θέλω να σας συγχαρώ για το θαυμάσιο περιεχόμενο του περιοδικού «Φίλιππος», του οποίου τις στήλες κοσμούν αξιόλογοι επιστήμονες με τη δημοσίευση τόσων ωραίων και ποικίλης ύλης θεμάτων»

Δημήτριος Λιάλιος, εκπαιδευτικός.


 

 

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ  ΥΛΗΣ :

Χρυσοστόμου Αναστασία, Αρχαιολόγος

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Βασίλειος Πλατής, Φιλόλογος

Χρήστος Καραπάνος, Φιλόλογος

Αθανάσιος Μανούδης, Φιλόλογος

Γεωργία Μικροπούλου, Φιλόλογος

Μαρία Τριανταφυλλίδου, Αρχαιολόγος

Ελισάβετ Κιουτούτσκα, Φιλόλογος

 

© 2007 - 2020 Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος"
Διεύθυνση: Δημάρχου Στάμκου 1 58100 Γιαννιτσά, Τηλέφωνο: 2382083684, email: filippos@fileg.gr